Blog

  • Calendula Officinalis (aynısefa) neye iyi geliyor, sağlığımıza faydaları nelerdir? Bebek cilt bakım ürünlerinde kullanılması güvenli midir?

    Calendula Officinalis (aynısefa) neye iyi geliyor, sağlığımıza faydaları nelerdir? Bebek cilt bakım ürünlerinde kullanılması güvenli midir?

    Aynısefa bitkisinin bilimsel ismi Calendula Officinalis’tir, Pot Marigold olarak da bilinir. Calendula Officinalis Asteraceae (papatyagiller) ailesine ait bir bitki olup, Calendula Latince “ayın ilk günü” anlamına gelir, en çok kullanılan kısmı çiçekleridir.

    Aynısefa Akdeniz iklimi görülen ülkelerde yetişen bir çiçektir. Orta, Doğu ve Güney Avrupa'nın yerlisidir, ticari boyutta üretimi genellikle Doğu Avrupa ve Mısır'da yapılmaktadır.

    Aynısefa bitkisi bitkiler ile tedavide yüzyıllardır kullanılmaktadır, özellikle Avrupa’da yaygın olarak yetişmesine bağlı olarak uzun yıllardır kullanılmaktadır. Yerli Amerikalılar’ın aynısefayı fazla tanımadıkları, ancak ilk Amerikalı cerrahların ameliyat sonrası enfeksiyonları tedavi etme ve önleme amacı ile bu bitkiyi kullandıkları bilinmektedir.

    Aynısefaya veya Asteraceae (Compositae) (papatyagiller) ailesine karşı alerjisi olanların dikkatli kullanması gerekmekle birlikte genellikle cilt tarafından iyi tolere edilir.

    Aynısefa flavonoid ve antioksidan açısından zengindir, kozmetiklerde cilt bakım maddesi olarak sıklıkla kullanılır. Cilt sıkılığını, elastikiyetini artırır ve cildi besler.  Geleneksel bitkisel tedavi uygulamalarında yara iyileştirici özeelliği sebebi ile, ciltteki küçük iltihapların ve küçük yaraların tedavisinde kullanılır. ESCOP (European Scientific Cooperative on Phytotherapy) tarafından dermatit ve cilt inflmasyonunda kullanıldığı belirtilmiştir.

    Kozmetik ürünler hasarlı olmayan cilt üzerinde kullanılmak üzere tasarlanmış olduğundan, bebeğinizin cildinde hasar, iltihap ve yara varsa tedavisi için mutlaka bir hekime danışınız. Aynısefa çiçeklerinin bebek kozmetiklerinde kullanımı Avrupa Konseyi tarafından 1989'da onaylanmıştır. Aynısefa ekstraktları içeren pişik kremleri pişik önleme ve bebek bezi dermatitinde tedaviye yardımcı olarak uzun yıllardır güvenle kullanılmaktadır.

     

     





© 2022 Planto Sağlık,  Gıda, Kozmetik, Tekstil Ürünleri San. ve Tic Ltd. Şti. Tüm Hakları Saklıdır.
Bu sitede yer alan bilgiler, bir hekim veya eczacıya danışmanın yerine geçemez.
Daha fazla bilgi için bir hekime veya eczacıya danışınız.



Planto Health
Planto Health House
CT Pharma Research